Skip to content Skip to footer

Культури

Підживлення сільськогосподарських культур

Наша країна володіє приблизно 25% запасів чорнозему планети, які займають близько 60 млн га. Хімічні, фізичні, мінералогічні та агрохімічні властивості українських чорноземів – найкращі в світі.

Традиційно в лідерах за посівними площами – озима пшениця. Найбільше її вирощується в північних районах країни і лісостепу. Менш врожайна, яра, обробляється в степових районах.

У пошані в українських аграрників і кукурудза, на яку доводиться більша доля експорту – понад 60%. З огляду на високу рентабельність популярні технічні культури:

  • соняшник;
  • соя;
  • ріпак.

Високий попит на кондиційні зернобобові (горох, сочевиця, нут) на іноземних ринках, обумовлює особливу увагу до них з боку вітчизняних аграріїв.

Через поступове зростання середньорічних температур багато агрохолдингів, середні і малі фермерські господарства усе більше цікавляться вирощуванням культур на зрошуваних землях. Оптимальні умови живлення і захисту, які створюються людиною спільно з природою, роблять рентабельними плодові та плодово-ягідні, а також горіхоплідні культури.

Тенденція останніх років свідчить про поступове збільшення посівних площ овочевих культур (томати, солодкий перець, баклажани), а також баштанних (кавуни і дині).

Зернові культури

Зернові культури

Кукурудза

Кукурудза

Технічні культури

Технічні культури

Бобові культури

Бобові культури

Плодові культури

Плодові культури

Ягідні культури

Ягідні культури

Горіхоплодні культури

Горіхоплодні культури

Овочеві культури

Овочеві культури

Баштанні

Баштанні