Плодові культури
Родина сільськогосподарських культур, що вирощується для отримання фруктів і ягід. Також окремий напрямок в галузі розведення плодових сільськогосподарських культур - вирощування посадкового матеріалу. Розрізняють декілька критеріїв класифікації. Найбільш традиційний - біологічна форма. Однак з точки зору виробничо-біологічних показників застосовується класифікація по ботанічному складу. Відповідно до неї рослини діляться на наступні типи:
- кісточкові;
- зерняткові;
- ягідні;
- олійні;
- різноплідні;
- цитрусові;
- виноградні;
- горіхоплідні.
В Україні найбільш поширені представники плодових культур - яблуня, вишня, груша, абрикос, слива, персик.
Постійні зміни кліматичних умов змушують аграріїв вносити відповідні корективи в системи живлення і захисту рослин. Оптимальним рішенням у такій ситуації виступають рідкі комплексні добрива. Завдяки їм підживлення, а також обприскування дерев і чагарників зручні і економічно вигідні.
Правильний догляд за плодовими культурами гарантує отримання кондиційної сировини, яка реалізується за вищою вартістю.