Ru
  1. Культури
  2. Рідкі Добрива для Овочевих Культур

Овочеві культури

Овочеві культури У сільському господарстві сучасної України овочеві культури займають важливе місце. Динамічне зростання попиту протягом останніх років робить овочі цікавими для українського сільгоспвиробника.
Класифікація овочевих культур заснована на типі виробництва. Їх ділять на дві групи:

  • вирощені у відкритому грунті;
  • отримані у захищеному грунті.

Рентабельність сортів, які отримують в умовах відкритого грунту, досягає 30 і більше відсотків. Саме тому в сегмент овочів постійно приходять нові гравці. Великі агрохолдинги, наприклад, використовують овочі з метою диверсифікації ризиків сільськогосподарського виробництва.
За статистикою, найбільш затребувані культури в Україні - це:
  • томати;
  • морква;
  • білокачанна капуста;
  • цибуля.

Незамінний фактор росту для овочевих культур - вірно підібраний комплекс живлення. Так, зокрема, томати вимагають внесення ряду елементів:
фосфор - потреба рослини максимальна на старті росту. Завдяки фосфору відбувається насичення вітаміном С і поліпшення якості плода;
азот і калій - вкрай необхідні в період достигання.
Під час вибору добрив для овочевих культур слід враховувати безліч чинників. Найбільше значення має тип виробництва (закритий чи відкритий грунт), а також хімічний склад грунту.