Ru
  1. Публікації
  2. Використання РКД при крапельному поливі

Використання Рідких Комплексних Добрив (РКД) при крапельному поливі

Технологія крапельного поливу відкрила нові горизонти в області точкового (і тому ефективного) застосування добрив. Результати дослідів вчених дуже швидко знайшли підтвердження і на практиці.

Вісім переваг капельного зрошення

Грунт на обслуговуваних "краплею" ділянках не буває перезволоженим. Тому коренева система отримує повітря в достатній кількості протягом усього вегетаційного періоду. Кисень, який міститься в грунті, сприяє інтенсифікації розвитку і функціонуванню коренів при поливі, і після нього.
Зростає інтенсивність споживання вологи і поживних мікро- і макроелементів. Для порівняння: волога, що випала з опадами, споживається приблизно на 65%, а при краплинному зрошенні - на 90-93%.
Поживні речовини, що входять до складу добрив, транспортуються безпосередньо до навколо-кореневої зони. В умовах недостатньої зволоженості грунтів такий засіб підживлення найбільш ефективний.
"Крапля» не зволожує листя, не змиває раніше внесені фунгіциди та інсектициди.
Крапельне зрошення на 20-60% економічно вигідніше, ніж будь-який один вид поливу (відсутній периферійний стік води і випаровування).
Оскільки грунт не охолоджується так сильно, як при звичайному дощі, урожай дозріває в більш ранні строки.
Обприскування культур, обробка грунту, збір плодів / ягід при крапельному поливі абсолютно не залежить від пори року.
Нарешті, "крапля" сприяє зниженню енергетичних і трудових витрат. По-перше, на організацію і проведення поливу. По-друге, на створення трубопроводів. По-третє, системам зрошення такого типу потрібно менше енергії для роботи.

Ортофосфорна кислота або РКД?

Довгий час завдання збагачення грунту фосфором при крапельному зрошенні вирішувалася за рахунок ортофосфорної кислоти. Своє голову задачу воно виконувало. Але забивала емітери, вступаючи в реакцію з Mg або Ca, що входять до складу поливної води. Внаслідок цього власнику системи доводилося витрачати додаткові ресурси - час і кошти - на очищення системи.
Підтримка системи поливу в ідеальному стані і внесення необхідної кількості поживних речовин, найбільш ефективно і в строк, легко реалізується завдяки РКД.
Рідкі комплексні добрива ТОВ НВП «Фервіта» - це високоефективні комплекси поживних елементів, які більш вигідні економічно. Вони не залишають частинок в системі зрошення, рівномірно розподіляються по поверхні ділянки, зручні у використанні і транспортуванні. Звертайтеся і ми підберемо оптимальне рішення для вашої культури!

Наша продукція