Ru
  1. Публікації
  2. Внесення Рідких Комплексних Добрив під час фертигації

Внесення РКД під час фертигації: чи варто?

Під фертигацією розуміється процес поливу культур водою, в якій попередньо розчинені добрива. Популярність методу давно доведена практичним шляхом. Станом на сьогоднішній день близько 68-71% родючих земель Ізраїлю зрошується саме так.

Головна перевага технології полягає в рівномірному забезпеченні рослини необхідними поживними елементами. Примітно, що разом з вологою вони переносяться безпосередньо в біля-кореневу зону, і тому засвоюються швидко і в повному обсязі.

Більш якісне засвоєння поживних речовин істотно зменшує трудовитрати фермерського господарства і витрати на придбання добрив.

Завдяки фертигації ви зможете утримувати оптимальну вологість грунту без особливих зусиль. При цьому мінеральний поживний комплекс оперативно мине систему зрошення, не залишаючи слідів як у самій "краплі", так і в навколишньому середовищі (грунт не вилуговується при обробці посівів / сходів).

Ще один найважливіший момент! Технологія фертигації дозволяє організувати підживлення культури в будь-який момент вегетаційного циклу. Навіть на пізніших фазах! У випадку з застосуванням традиційних методів "годування" таке неможливо.

Існує думка, що під час фертигації дуже легко помилитися з необхідним обсягом добрив і тим самим перенасичити грунт. Ризик передозування, звичайно, присутній. Але, по-перше, розрахунок необхідної кількості поживних речовин нескладний; по-друге, будь-який продукт з лінійки ТОВ НВП "Фервіта" поставляється з рекомендаціями щодо внесення. В крайньому випадку, клієнтам компанії, ми завжди готові надати консультацію з розрахунку необхідної кількості поживних елементів.

Тепер до головного питання: чи виправдано внесення рідких комплексних добрив в системі фертигації? Цілком і повністю!

Внесення рідких комплексних добрив з поливної водою характеризується масою переваг:

  • підвищення вмісту гумусу;
  • поліпшення родючості грунту;
  • нівелювання ступеня забруднення грунту нітритами і нітратами;
  • зменшення засоленості.

Крім того, поживні комплекси нашого виробництва ідеально розчиняються у воді, оперативно проходять систему крапельного поливу (не залишаючи слідів!), Ефективно засвоюються кореневою системою або листовим апаратом рослини.

У порівнянні з твердими добривами рідкі комплексні добрива сприяють підвищенню врожайності (завдяки повному засвоєнню культурою) і зниження витрат фермерського господарства.

Наша продукція